V hoteli Horizont pripravili pre rusky hovoriacu klientelu vianočnú diskotéku

08.01.2006 Poprad

Vysoké Tatry 7. januára (TASR) - Štedrú večeru pri svetle sviečok s následnou vianočnou diskotékou, ktorá sa skončila dnes nadránom, pripravili pre rusky hov...
Vysoké Tatry 7. januára (TASR) - Štedrú večeru pri svetle sviečok s následnou vianočnou diskotékou, ktorá sa skončila dnes nadránom, pripravili pre rusky hovoriacu klientelu v tatranskom hoteli Horizont v Starej Lesnej.

Prevádzkarka Anna Varádiová pre TASR uviedla, že prvých hostí z Ruska a Ukrajiny privítali v závere minulého roku - 29. decembra. Vo Vysokých Tatrách pobudnú do 10. januára. Sú to zväčša mladí ľudia okolo dvadsiatky, ktorí prišli za dobrou tatranskou lyžovačkou. Využívajú predovšetkým svahy v oblasti Tatranskej Lomnice a Starého Smokovca. \" Pomerne rýchlo sa zorientovali a na dopravu využívajú bezplatný skibus Tatranských lanových dráh. Do hotela sa vracajú okolo šestnástej hodiny. Dnešný sviatočný obed chystáme na neskoré popoludnie a časovo sme prispôsobili aj večeru, \" spresnila Varádiová.       Hotel Horizont s kapacitou 120 lôžok je po tieto dni plný. O niečo viac ako polovicu klientely tvoria lyžiari z Ruska a Ukrajiny. Druhou početnou skupinou sú dovolenkujúci návštevníci z Nemecka. Sú to prevažne rodiny s deťmi a starší ľudia, ktorí uprednostňujú poznávacie výlety pred lyžovačkou. Zoznamujú sa najmä s pamiatkami Spiša. Smerujú napríklad do Kežmarku, Levoče či kaštieľa v Strážkach.
 

Vyberte región

mark